Álbum Barcelona

Neix ¡Âlbum!

L’Associació Àlbum Barcelona creix i de les 11 editorials inicials que formaven part del projecte, se n’afegeixen ara, 11 més. Així doncs, neix ¡Âlbum! un col·lectiu integrat per 22 editorials independents especialitzades en llibres àlbum (també coneguts com a àlbums il·lustrats).

Des de l’Associació considerem ideal aquest format per al foment de la lectura per la seva combinació única de text i imatge, per aquest motiu un dels nostres objectius fonamentals és donar visibilitat social als llibres àlbum, dissenyant una estratègia de difusió que abasti des de la comunitat educativa fins als fòrums especialitzats, sense descurar l’entorn familiar. Estem ja treballant en un calendari d’accions que es desenvoluparan durant el segon semestre d’aquest any 2018.

Formen part de l’Associació ¡Âlbum! A Buen Paso, Babulinka, Carambuco, Coco Books, Corimbo, Cuatro Azules, Ekaré, Flamboyant, Juventud, Kókinos, Lata de Sal, Libre Albedrío, Libros del Zorro Rojo, Lóguez, Milrazones, Narval, NubeOcho, Pípala, Takatuka, Thule, Tres Tigres Tristes y Wonder Ponder. Representem un ampli ventall de propostes amb forta identitat pròpia, però els 22 segells compartim una mateixa visió del treball editorial, tant des del punt de vista de la creació com de la producció. Hem decidit unir forces per emprendre accions conjuntes que considerem necessàries per donar valor al llibre àlbum, convençuts que el que ens distancia és insignificant davant de la gran tasca que podem arribar a realitzar si estem units.