Álbum Barcelona

Al Maig #àlbumpresenta… Cultures del món

Al maig #àlbumpresenta… cultures del món

 

Hi ha tantes cultures com llibres, i tantes pàgines com móns.

Al maig, ens agrada recordar que floreix l’esperança de crear llibres sense fronteres. Passaports il·lustrats per artistes del món sencer.

 

 

Comencem les recomanacions d’aquest mes amb Tota la gent del món! de Takatuka.

Les nenes i els nens d’aquest llibre procedeixen d’arreu del món i parlen llengües diferents, però ara tots viuen a Catalunya. Alguns acaben d’arribar, altres ja han nascut aquí.

La diversitat cultural pot ser molt enriquidora, però de vegades també genera problemes que provenen del desconeixement i dels prejudicis. I és per això que, per assegurar una bona convivència, el millor és conèixer els nostres veïns i veïnes amb els nostres fills, tal com ens proposa aquest llibre.

 

 

 

 

La globalització expandeix les oportunitats, no obstant, la pressa de decisions pot ser difícil quan un adult/jove busca nous horitzons lluny de la seva llar i dels seus. A pesar de les contínues expressions de preocupació de la seva família, el nostre protagonista entén que els seus somnis el criden freqüentment a desenvolupar-se a l’estranger. Finalment es posa en marxa, en un avió.El seu viatge l’ajudarà a ell mateix i a la seva família a donar-se compte de que els llaços d’amor son més forts que qualsevol distància. ¿Te’n vas? de Cep i la nansa

 

 

 

 

 

 

Vuelve Don Nicanor, acompañado de sus amigos! En esta aventura, tendrán que mediar en una absurda guerra entre dos pueblos a causa de una flor de canela. Mientras tanto, descubren que algo ocurre con los niños del lugar, ¿serán ellos la clave para resolver el conflicto?

Cómo el buen Don Niconor no fue rey ni emperador de Tres Tigres Tristes

 

 

 

 

 

 

 

Un noi arriba a un nou país on se sent perdut i tot li sembla estrany. Troba a faltar els colors, les aromes i els sabors de casa seva.

No té a ningú amb qui comunicar-se fins que coneix un avi que, amb la seva afició a entrenar coloms, li acaba per a mostrar-li un món ple de sensacions que desconeixia.

El rei del cel, de Milrazones

 

 

 

 

Hay sitio para todos, de Lata de sal

Un precioso libro sobre la paz en el mundo. Ilustrado y escrito por la autora iraní Anahita Teymorian, es un canto a la hermandad y la comprensión de las diferentes culturas y religiones, para poder vivir en paz porque en el mundo hay sitio para todos.

 

 

 

 

 

 

 

Historia de Todos, de A buen paso

Nueve cuentos nacidos en Piura, norte de Perú, para hablar de la historia de Todos y de las personas que pasan a su lado o se cruzan en su camino. Nueve cuentos que se leen como una novela, como el relato de la vida.

 

 

 

 

 

 

 

Explica una llegenda dels indis cherokee que cadascun de nosaltres porta a dins un llop bo i un llop dolent. «Quin dels dos guanyarà?», li pregunta la petita índia a l’avi. La resposta del vell indi serà sorprenent…

Els dos llops, d’ Akiara books

 

 

 

 

 

La Madlenka descobreix que se li mou una dent i vol explicar-ho a tothom. Al barri te un munt d’amics: el forner francès, el venedor de diaris asiàtic, el verduler llatinoamericà… Per a ella, donar la volta a l’illa és com donar la volta al món. Desprès de llegir el conte, fabricarem un passaport per donar la volta al món al voltant de la biblioteca.

Madlenka, de Ediciones Ekare

 

 

 

 

Metròpolis, de Cocobooks

Metròpolis és un divertit viatge en imatges per tot el món! Hi trobaràs trenta-dues ciutats, les més representatives del nostre planeta, il·lustrades amb colors vius i molt d’humor. Un recorregut que comença a Barcelona i travessa Europa, passant per urbs com Amsterdam, Estocolm o Atenes, per seguir rumb a l’exòtica Àfrica, on podràs degustar un deliciós te a la històrica ciutat de Fes.

En acabat, sobrevolaràs Nairobi per arribar a Àsia i aterrar a la mítica Bombai per meditar… Quin contrast amb Tòquio, amb els seus gratacels i els seus trens ultramoderns! El viatge continua…

 

 

 

 

La princesa íbera que se casó con Aníbal para sellar una alianza contra los romanos en el marco de la Segunda Guerra Púnica. Contada con la estética de la cerámica y la escultura íberas. El rey de la ciudad íbera de Cástulo, Mucro, sella una alianza con los poderosos cartagineses, representados por el general Aníbal, y le propone casarse con su hija, Himilce. Himilce se mantuvo fiel a su nuevo pueblo, aunque su padre Mucro finalmente se aliase con los romanos.

Mi princesa Himilce, siempre tuyo, Aníbal, de Thule

 

 

 

 

 

Nos vemos en la Antártida, de Nurit Zarchi, Pipala

Un libro sobre el amor, los viajes y la distancia. Un hombre va camino al trabajo y recibe un paquete equivocado. Llegará tarde al trabajo y deberá postergar todo. Dentro del paquete hay un huevo por empollar y sorpresa: es un pingüino! Tendrá emprender un viaje urgente a la Antártida

 

 

 

Sis regnes, de Bookolia

Un matí arriba al país d’en Martí un estrany objecte que li farà preguntar-se què pot haver-hi més enllà dels murs que tanquen el seu regne. La curiositat fa conèixer una realitat diferent i anima a la seva família a buscar el seu lloc fora d’aquell país.

El seu recorregut per altres regnes farà descobrir les diferents motivacions que obliguen a la família d’en Martí a seguir la seva cerca, fins que a la fi troben qui els accepta sense condicions.

 

 

 

 

 

Dos poblados separados por una alambrada. Con escasez de agua y de pan:
-Lo siento el agua es nuestra.
-Lo siento el pan es nuestro.
Un proyecto con el que se colabora con Amnistía Internacional, en la defensa de los derechos humanos.

Sin agua y sin pan, de Nubeocho

 

 

 

 

 

Del bobó con gambas brasileño al auténtico gazpacho andaluz, de la sorprendente crema helada de hibisco al sólido pistou de las costas mediterráneas… este libro te arrastra a un gran viaje cálido y distendido. De un extremo al otro del mundo las cazuelas os esperan, cuchara en ristre, a ti y a tus amigos.

Una cocina con el aroma de la sopas del mundo entero, de Aurelia Fronty Kókinos

 

 

 

 

 

 

Una historia diferent de Libre albedrio

Una poètica història que ens parla de la diferència i el respecte, que ens proposa un viatge interior pels sentiments i emocions de dos personatges que aparentment no tenen res a veure. Les il·lustracions d’Adolfo Serra ens envolten en una atmosfera expressionista plena de detalls, barreja de tècniques que ens mostren el profund univers interior dels seus protagonistes.

Una deliciosa metàfora per parlar de les nostres diferències i similituds, pors i fortaleses.

 

 

 

 

 

 

En una ciutat sense problemes, les cases són totes iguals, i tot està ben estructurat. Però una nit, un veí deixa el llum encès… I al matí següent, no obre els porticons com els altres. Quin horror!, exclamen els veïns que comencen a mirar la casa amb recel i inquietud… La diferència es torna suspicàcia però el veí seguirà endavant i poc a poc contagiarà la seva fantasia als altres…

 

El llum encès de Ricard Marnier i Aude Maurel. Juventud

 

 

 

 

 

Lost in translation, de Libros del zorro rojo
Publicado poco después de que Ella Frances Sanders cumpliera veintiún años, Lost in translation brinda, con sus ilustraciones a tinta, innumerables matices a palabras intraducibles. Palabras de belleza esquiva que recorren el espectro de la experiencia humana y nos recuerdan que «estamos fundamental e intrínsecamente unidos a cada una de las personas de este planeta a través de los sentimientos y del lenguaje».